Nok en Microsoft-skatt unngått…..

Min gamle EEE 901 som gjorde nytten på weekendturer hit og dit og var fryktelig grei å ha, har lenge ligget i skapet og samlet støv med en knust LCD-skjerm. Men i sommer tenkte jeg at noe skulle gjøres med den, så jeg ringer leverandøren, som sier:

«Nei, beklager. Det vil nok ikke lønne seg, og koste masse penger. Da er det nok mer lønnsomt å kjøpe ny».

Kjøpe ny. Hmm. For en nerd med inntekt og god nok råd, kan det nok være fristenee, men: De har sluttet å selge mini-bærbare uten Microsoft-operativsystemer. Begrunnelsen leverandørene har gitt har vært mildt sagt varierende: «Vi fikk for stor returrate på produktet», «passer ikke inn i sortimentet» og lignende. Andre igjen påstår at returraten på modeller med MS og Linux har vært ganske tilsvarende.

Her er min overbevisning:

  • Leverandørene er lite villige til å lære seg noe nytt.
  • Leverandørene valgte lite brukte Linux-distribusjoner lite basert på funksjonalitet, men mer basert på at det «lignet mer på Windows», i den tro at de og brukerne ville være mer fornøyd med det.
  • Og sist men ikke minst – og dette er jeg overbevist om at fortsatt skjer – Microsoft sine selgere la press på sine kontakter hos leverandørene for å få dem til å enten droppe Linux eller la Microsoft se mer fordelaktig ut.

Noen uker til ble EEEen liggende i skapet, til jeg tilfeldigvis surfet innom en nettsjappe i Kina. Stor og fin, gunstige priser, og gratis frakt. De fleste vet sikkert hvilken jeg mener, men dette var ikke ment som et reklameinnlegg for dem 🙂

Jeg ser at de har fryktelig mye reservedeler til ymse hardware, og jommen: De hadde skjermer til EEE 901. Kosta ikke mange hundrelappene heller. Og bruksanvisningen som lå der, så ut som at selv en hardwarekløne som meg burde kunne klare å bytte den.

Som sagt så gjort, og i dag er den byttet!

Og mitt løfte fra noen år tilbake om at jeg hadde betalt min siste Microsoft-skatt er fortsatt ikke brutt. Take that, Microsoft og hardware-leverandører!

Publisert
Kategorisert som Linux

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.