En nerds vandring i strømleverandørverdenen.

Jeg har lenge vært klar over at strømleverandører er noe man burde ha et forhold til, for feil strømleverandør koster penger. Her forleden dag – uten at jeg helt husker hvordan – kom vi inn på dette i en sosial sammenheng, og jeg sammenlignet siste halvårs strømpriser med en kamerats – og fant selvsagt ut at jeg betalte alt for mye. Sånt skjer når man er for lat.

Men, hva skal man gjøre, da, i denne jungelen av lokketilbud, bindingstider og skjulte kostnader?

Som nerd setter jeg pris på to ting: Enkle modeller og åpenhet.

Hvilket bringer meg til strømselskapet jeg valgte: Tibber!

Så, hvorfor Tibber?

Jeg er ikke sikker på om det til enhver tid er billigst – trolig kan du leve ganske lenge på til enhver tid til å bytte til selskaper med bedre tilbud. Men Tibber blir aldri dyrt (disclaimer: Det hender faktisk spotprisen er dyr – da vil også Tibber være dyr. Tibber bruker spotpris). Tibber selger deg strøm til spotpris med en fastdel på 39 kroner måneden. Du kan finne billigere iallefall til tider, og iallefall som introduksjonstilbud, men de har ingen bindingstid, og de har ingen påslag på spot utover max 1 øre per kWt som går til å dekke lovpålagte avgifter og el-sertifikater.

Tibber er nerdevennlig. Det har et api. Dagen etter at jeg hadde blitt strømkunde, hadde jeg begynt å lage grafana-grafer. APIet finner du på https://developer.tibber.com/docs/overview

Tibber kan gi deg sanntidsoversikt over strømforbruket ditt – med en https://tibber.com/no/store/produkt/pulse

Tibber har et app-økosystem som gjør det mulig for deg å få oversikt over – og optimalisere – strømforbruket ditt. Husk: De lever ikke av at du bruker mye strøm, tvert om hjelper de deg med å bruke strøm på en måte som er gunstig for deg. For eksempel kan du automatisk lade bilen når det er gunstig, eller integrere oppvarming med spotpris sånn at du varmer opp huset når strømmen er billig.

Tibber lar seg integrere – f.eks. i Home Assistant, som jeg bruker. Således kan du bruke spotprisen til å automatisere ting som ikke Tibber har støtte for ennå.

Tibber har en butikk med dingser som vi nerder trenger. Og verver du venner, får du rabatt i dingsebutikken.

Deler av dette kan du forsåvidt også få nytte av uten å kjøpe strøm av dem. Men aller mest nytte får du som strømkunde hos dem.

Høres dette forlokkende ut? Her kommer selvsagt halve grunnen til at jeg skrev dette blogg-innlegget: vervekoden. 500 til meg og 500 til deg i Tibber-butikken får du med denne koden:

https://invite.tibber.com/2bd634fc

Og du? Det var lett å endre, Tibber tar seg av alt sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.